Kulttura

Mikä on Kulttura?

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus ry Kulttura on perustettu kesäkuussa 2017. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Kainuun lasten- ja nuortenkulttuuritoimintaa ja sen edellytyksiä sekä saavutettavuutta ja saatavuutta. Lisäksi yhdistys pyrkii edistämään alueen lasten- ja nuortenkulttuurin toimijoiden toimintaedellytyksiä sekä vahvistamaan alueen taide- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyötä. Kultturan kohderyhmään kuuluvat 0-29 -vuotiaat kainuulaiset lapset ja nuoret.

Kultturassa työskentelee kaksi osa-aikaista työntekijää, tuottaja Emilia Hyvönen ja taiteilija-pedagogi Saara Karjalainen, jotka ovat aloittaneet työskentelyn syksyllä 2018.

Kulttura toimii Kainuun alueella tapahtuvan lapsille ja nuorille suunnatun kulttuuritoiminnan tiedotuskeskuksena.

Kulttura toimii yhdistäjänä Kainuun lasten ja nuorten, lasten ja nuorten kanssa työskentelevien toimijoiden sekä alueen taide- ja kulttuuritoimijoiden välillä. Kulttura pyrkii saattamaan lasten- ja nuortenkulttuuritoimintaa tarjoavat ja tarvitsevat tahot yhteen.

Kulttura toimii kumppanina erilaisissa kulttuurihankkeissa ja
-tapahtumissa Kainuussa.

Kulttura toimii erilaisten kulttuuritapahtumien ja taidekasvatuksellisten työpajojen järjestäjänä.

Kultturan rahoitus koostuu OKM:n lastenkulttuurikeskuksille suunnatulta momentilta, Kainuun liiton kaksivuotisesta Maakunnan kehittämisrahasta, SKR:n Kainuun rahaston apurahasta, sekä TAIKE:n harkinnanvaraisesta avustuksesta. Lisäksi kulttuurikeskus rahoittaa toimintaansa Kainuun kunnilta saamallaan tuella ja jäsenmaksuilla. Kultturan jäseniin kuuluvat Kainuun kunnat sekä joukko paikallisia yhteisö- ja henkilöjäseniä.

Haluatko mukaan?

Jäsenenä olet mukana tukemassa Kainuun lasten- ja nuortenkulttuuritoimintaa ja pääset kehittämään toimintaa yhdessä aktiivisen jäsenistön, alueen taiteilijoiden sekä kuntatoimijoiden kanssa.

Voit liittyä jäseneksi ilmoittamalla yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen kultturakainuu@gmail.com. Saat jäsenmaksun maksuohjeet sähköpostitse. Henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2018 on 20,00 euroa ja yhteisöjäsenen 100,00 euroa.

Hallitus

Merja Ojalammi (pj), Sotkamon sivistysjohtaja

p. 044 7502125, merja.ojalammi(at)sotkamo.fi

Sonja Pakalén (vpj),  tanssipedagogi, koreografi

Emilia Hyvönen (siht.), Kultturan tuottaja

Maria Tolonen (rahastonhoitaja), hallintopäällikkö-tuottaja

Sirpa Kemppainen, Kajaanin varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja

Helka-Maria Kinnunen, teatterinjohtaja, näyttelijä, teatteripedagogi

Soili Luukkonen, rehtori

Teija Rääpysjärvi, sanataideopettaja

KULTTURA SOMESSA

 • Facebookissa
 • Instagramissa @kultturakainuu
 • #kultturakainuu

OTA YHTEYTTÄ

 • Sähköposti:
  info@kulttura.fi
 • Emilia Hyvönen
  040 1468274
 • Saara Karjalainen
  040 1468273