Kiertävässä ympäristökoulussa tutustutaan paikalliseen luontoon ja tutkijan työhön

 

Mikä merkitys jokihelmisimpukoilla eli raakuilla on vesistöille ja kuinka nämä virtavesien vanhukset voivat nykyään? Millaisia tarinoita susista on kerrottu ennen tai nykyään? Tai mistä tunnistaa monimuotoisen metsän ja millaista elämää se kannattelee?

 

Suomen Kulttuurirahaston ja Kultturan kiertävässä ympäristökoulussa tutustutaan lähiluontoon uusista näkökulmista. Samalla opitaan uutta paikallisen luonnon lajistosta ja sen ekosysteemistä tieteen ja taiteen keinoin. Ympäristökoulussa tutustutaan myös siihen, millaista työtä tutkija tekee ja miten tutkittua tietoa ympäristöstä tuotetaan.

 

Ympäristökoulun pääkohderyhmänä ovat yläkouluikäiset kainuulaisnuoret, ja projekti kiertää syksyn 2023 ja alkutalven 2024 aikana Kainuun kunnissa osana koulupäiviä. Lisäksi kaikille avoimia ja maksuttomia ympäristökouluja järjestetään loka-marraskuussa Kajaanissa, Ristijärvellä ja Sotkamossa. Avoimiin päiviin ovat tervetulleita kaikenikäiset.

 

Avoimet ympäristökoulut:

18.10. Kajaanin taidemuseolla klo 13–17: tutustutaan Suomen luonnonmetsiä käsittelevään Pohjoistuulen metsä -valokuvanäyttelyyn, minkä jälkeen kävellään Pöllyvaaraan. Omat eväät ja säänpitävät varusteet mukaan. Ilmoittautuminen 17.10 mennessä info@kulttura.fi

22.10. Ristijärven Saukkovaaralla klo 11–15: yhdessä tai yksin suunnistettavia taide-tiederasteja Saukkovaaran laella, kartat ja mehutarjoilu suksivuokraamosta. Säänpitävät varusteet mukaan.

25.11. Sotkamossa, osana Lasten päivän tapahtumaa klo 10–14: Kultturan piste kirjaston lähellä, taide-tiederastit ulkona. Säänpitävät varusteet mukaan.

 

Projektin ohjaajana toimii Kultturan taiteilija-pedagogi Tiina Arjukka Hirvonen ja äänessä ovat myös eri alojen tutkijat. Kiertävä ympäristökoulu on Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahaston hanke, jonka vastaava toteuttaja on Kulttura.