Taikkeri-taidekasvatuslaukut / Koko Kainuu / 1.3.-31.5.2019 & syksy 2019

Taikkeri on Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura ry:n järjestämä Kainuun kunnissa kiertävä taidekasvatusprojekti. Projekti kierrättää taidekasvatusmateriaalia sisältäviä Taikkeri-laukkuja, jotka tarjoavat käyttäjälleen (opettajalle tai kasvattajalle) työkaluja moniaistiseen ja vuorovaikutteiseen taidekasvatukseen lasten ja nuorten kanssa.

Taikkeri-laukut ovat kolmen kainuulaisen taiteilijan Sanna Diukmanin, Saara Karjalaisen ja Sara Saxholmin kehittämiä ja kokoamia. Sisällöltään erilaisia laukkuja on tarjolla neljästä eri taiteenalasta: kuvataide, musiikki, teatteri ja katutaide. Laukut sisältävät ohjeet materiaalille, minkä lisäksi käyttäjille järjestetään perehdytystyöpaja, jossa tutustutaan ja kokeillaan laukkujen sisältöä käytännössä.

Jokainen Taikkeri-laukku kantaa mukanaan myös ketjukirjettä, johon laukun kanssa työskennelleet ryhmät voivat jättää terveisensä seuraaville ryhmille.

Taikkeri-laukut lähtivät kiertueelle maaliskuussa 2019 ja ovat tehneet keväällä Kainuun kiertueen. Syksyllä 2019 Taikkeri-laukut kiertävät Kajaanin kouluja ja päiväkoteja. Laukut ovat käyttäjilleen maksuttomia. Taikkeri -projekti toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Kainuun Maakuntarahastolta saadulla apurahalla.

 

 IMG 0456

Tagit: Kainuu

KULTTURA SOMESSA

 • Facebookissa
 • Instagramissa @kultturakainuu
 • #kultturakainuu

OTA YHTEYTTÄ

 • Sähköposti:
  info@kulttura.fi
 • Emilia Hyvönen
  040 1468274
 • Saara Karjalainen
  040 1468273