LASTEN OIKEUKSIEN JUHLA / KAJAANI / 17.11.2019

Kulttura on mukana MLL Kainuun piirin organisoimassa lasten oikeuksien päivän juhlassa sunnuntaina 17.11.!

Lasten tapahtuman ohjelmasta löytyy mm. noitapiiri, Höyhensaarten torkkuteltta, kepparirata, kasvomaalaus, tarinakammari, kaverikoirat ja pomppulinna. Mehubaari auki koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa vapaa pääsy.

Su 17.11. klo 9.30-12.00 Kainuun ammattiopistolla, rakennus Oppi 4, Opintie 3.

Tapahtuman järjestämisessä MLL:n ja Kultturan lisäksi mukana Kainuun ammattiopisto, Kajaanin kauppiasyhdistys, Kajaanin kaupungin liikuntapalvelut, Kaukavesi, Kajaanin varhaiskasvatuksen kulttuuriyksikkö Silmu, Keskuskoulun vanhenpainyhdistys, Kajaanin Kalevalaiset naiset, Kajaanin seurakunnan lapsi- ja perhetyö sekä UNISEF Kajaanin vapaaehtoistyöryhmä.

Nuorten Yö / Kajaani / 25.10.2019

Kulttura on jälleen mukana Kajaanin kaupungin nuorisotoimen järjestämässä Nuorten yö-tapahtumassa 25.10.2019. Kulttura järjestää tapahtumaan glitter-pisteen, josta saa erilaisia glitter-kasvomaalauksia omien toiveiden mukaan!

Kuva: Emilia Hyvönen

Aatos-työpajat / Sotkamo / 23.-25.10.2019

Luovan kirjoittamisen Aatos-työpajoissa pohditaan ja sanallistetaan omia mietteitä ja aivoituksia hauskojen ja yksinkertaisten tehtävien kautta. Työpajoissa nousseista lasten ja nuorten aatoksista koostetaan Aatos-päiväksi Aatokseen taideteoksia. Lisäksi lasten ja nuorten tuottamasta materiaalista kootaan zine-lehtinen, jonka Sotkamon kunta valmistaa jakoon.

Aatos-työpajat kohdistetaan erityisesti viides- ja yhdeksäsluokkalaisille. Työpajan vetäjänä toimii Kultturan taiteilija-pedagogi Saara Karjalainen.

Parkour -workshop / Koko Kainuu / syksy 2019

Kultturan järjestämä parkour-lajikokeilutyöpaja kiertää Kainuun kouluissa syksyllä 2019!

Parkour on uudehko liikuntamuoto, jossa liikutaan omaa kehoa kokonaisvaltaisesti käyttäen vaihtelevissa ympäristöissä. Erilaisia reittivaihtoehtoja sekä tekniikoita keksitään, kokeillaan ja harjoitellaan. Tavallaan kyse on lapsille tyypillisestä puihin kiipeämisestä ja kivillä hyppimisestä pidemmälle jalostettuna, usein urbaaneja ympäristöjä hyödyntäen. Lisätietoa esim. www.parkour.fi

Työpajojen vetäjänä toimii Joonas Palsio. Joonas Palsio on kainuulaislähtöinen parkourohjaaja ja teatteriammattilainen. Joonas aloitti alunperin parkouraamisen vuonna 2007 pienessä Kuhmossa, jossa eläviä esikuvia ei ollut ja harvat, piskuiset spotit joutui keksimään monta kertaa uudelleen. Hän on vaikuttanut Turun Parkour Akatemialla keväästä 2017 lähtien. Joonaksen painotuksia parkouriin ohjaamisessa ovat yhteisöllisyys ja liikkumisen luovuus.

Taiteiden bändi - taidekasvatusprojekti / Koko Kainuu / syksy 2019

Kultturan ja Vaara-kollektiivin Taiteiden bändi keikkailee Kainuussa syksyn 2019! Taiteiden bändin taiteilijaparit toteuttavat erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja työpajoja kaikissa Kainuun kunnissa. Työpajoissa yhdistellään eri taiteen aloja - mm. musiikkia, teatteria, tanssia, kuvataiteita ja sirkusta. Taiteiden bändin kiertue huipentuu avoimeen lopputapahtumaan marraskuussa 2019.

Taiteiden bändin taiteilijat: Sanna Diukman, Membir Hamilton, Panu Huotari, Riikka Keränen, Erkki Kähkönen, Sonja Pakalen, Jari Rättyä, Sami Sainio, Minna Seilonen ja Hanna-Kaisa Vainio.

KULTTURA SOMESSA

 • Facebookissa
 • Instagramissa @kultturakainuu
 • #kultturakainuu

OTA YHTEYTTÄ

 • Sähköposti:
  info@kulttura.fi
 • Emilia Hyvönen
  040 1468274
 • Saara Karjalainen
  040 1468273