Runopolku / Kajaani / kesä 2020

Kulttura sai kunnian valita ja koota vuoden 2020 Runopolun runot Kajaanin keskustan jokimaisemaan. Runoviikon ystävät ry:n organisoima Runopolku tuo kesäajaksi 10 taulullista runoutta Kajaanin kaupunkiluontoon jalankulkijoiden iloksi. Tänä vuonna teemana oli lasten runous ja Runopolulta löytyy suomalaisten runoilijoiden tuotantoa klassikoista nykypäivään.

Runopolku on koettavissa kesän 2020 ajan.

Kevät on peruttu / Koko Kainuu / kevät 2020

“Kevät on peruttu” on Kajaanin kaupunginteatterin ja Kajaanin nuorisopalveluiden yhdessä Vaara-kollektiivin, Kainuun Lasten- ja Nuortenkulttuurikeskus Kultturan ja Kajaanin harrastajateatterin kanssa järjestämä nuorille suunnattu vuorovaikutteinen projekti.

 Meille nuoret (ja miksei vaikka vähän vanhemmatkin!) voivat lähettää viestejään ja tarinoitaan siitä, mitä kuuluu juuri nyt, millaista on tänä kummallisena keväänä, miten aika kuluu ja mitä mielessä pyörii. Viestien muoto on vapaa: Ne voivat olla kaikkea tekstiviesteistä pitkiin kertomuksiin, ääniviestejä, runoja, proosaa tai biisejä. Kaikki viestit käsitellään luottamuksellisesti. Lähettäjien nimet ja muut tiedot pysyvät salassa.

Viestejä pääsee lähettämään projektin sivuilta: https://www.kevatonperuttu.com 

Korpi Kino -elokuvakasvatushanke / Koko Kainuu / lukuvuosi 2020-2021

Korpi Kino on Kultturan organisoima yläkoulu-ikäisille nuorille suunnattu elokuvakasvatus-hanke. Hanke tarjoaa kainuulaisille nuorille elokuvatyöpajoja lukuvuoden 2020-2021 aikana ja huipentuu keväällä 2021 järjestettävään kaikille avoimeen lyhytelokuvafestivaaliin, johon etenkin työpajoihin osallistuvat nuoret haastetaan mukaan.

Korpi Kino -hankkeeseen valitaan mukaan 8 Kainuulaista koulua. Kouluissa vedettävien työpajojen lisäksi hanke tarjoaa kaikille kasvattajille avointa elokuvakasvatusmateriaalia. Kevään 2021 lopussa hanke huipentuu kaikille avoimeen elokuvahaasteeseen sekä nuorten omille lyhytelokuville omistettuun lyhytelokuva-festivaaliin.

Korpi Kino -hanke on rahoitettu Suomen Kulttuurirahastolta saadulla apurahalla. Hanke toteutetaan yhteystyössä Sotkamon Kino Vision ja Oulun Valveen elokuvakoulun kanssa.

Pöytäteatteri 2.0. -teatterikasvatushanke / Koko Kainuu / lukuvuosi 2020-2021

Pöytäteatteri 2.0. on Kainuun Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus ry Kultturan alakoululaisille suunnattu taide- ja teatterikasvatusprojekti. Projektissa taiteilijat keräävät lasten ja nuorten ideoita, aiheita ja tarinoita, ja koostavat niistä modernin pöytäteatteri 2.0. -setin. Keväällä 2021 koulut saavat käyttöönsä projektissa valmistetut setit!

Lasten ja nuorten ideoita työstetään moni-ilmaisullisissa tarinatyöpajoissa, jotka ovat ensisijaisesti kohdennettu luokille: 2.lk, 4.lk ja 6.lk. Työpajoissa lasten omia ideoita lähestytään tarinoiden, piirtäen ja pelaten!

Mukaan hankkeeseen valitaan 4 koulu Kainuusta. Työpajat toteutetaan syksyllä 2020.

Pöytäteatteri 2.0. hankkeen rahoituksesta vastaa Taiteen edistämiskeskus. Hanke toteutetaan yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa.

Elokuvan mestarikurssi / Sotkamo / syksy 2020

Elokuvan mestarikurssi on suunnattu elokuvanteosta kiinnostuneille 3.–9. -luokkalaisille lap- sille ja nuorille. Mestarikurssi toteutetaan koulupäivän aikana ja oppilaat sopivat osallistu- misestaan yhdessä huoltajiensa ja opettajiensa kanssa.

Sisältö

Kurssilla osallistujat pääsevät tekemään oman lyhytelokuvan pienryhmissä. Työskentely si- sältää käsikirjoittamista, näyttelemistä, kuvaamista ja elokuvan leikkaamista, sekä ensi-illan. Oman elokuvan tekemisen kautta osallistujat kouluttautuvat elokuvan mestarioppilaiksi, jonka jälkeen he voivat toimia elokuvanteon asiantuntijoina ja elokuvaviikon kummioppilaina omissa koululuokissaan. Kouluttajina toimivat oululaisen Valveen elokuvakoulun opettajat, joilla on pitkä kokemus elokuvien tekemisestä lasten ja nuorten kanssa.

Kulut

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssille osallistuville tarjotaan päivän aikana ruoka.

Paikka ja aika

Kurssi siirtyy koronaviruksen vuoksi syksylle 2020.

Kino Visio
Salmelantie 6, 88600 Sotkamo

Elokuvien juhlallinen ensi-ilta pidetään Kino Visiossa kurssipäivänä klo 17.00. Tilaisuus kestää noin 45 minuuttia. Ensi-iltaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Järjestäjä

Mestarikurssin järjestää valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko -hanke, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan ja Kino Vision kanssa.

KULTTURA SOMESSA

 • Facebookissa
 • Instagramissa @kultturakainuu
 • #kultturakainuu

OTA YHTEYTTÄ

 • Sähköposti:
  info@kulttura.fi
 • Emilia Hyvönen
  040 1468274
 • Saara Karjalainen
  040 1468273